top of page
  • Writer's picturepestredony.hu

Miért válasszuk a redőnyt a sötétítővel szemben?

Sokan úgy vélekednek a redőnyökkel kapcsolatban, hogy csupán csak a nem kívánt fény bejutását akadályozzák meg otthonunkba, ám ez koránt sincs így. Most eloszlatjuk a tévhiteket, ismertetjük a redőny legfőbb előnyeit és azt is, hogy miért jobb befektetés ez a szerkezet a sötétítőkkel szemben.

pestredony.hu - redőny gyártás, redőny beszerelés, redőnyszervíz nemcsak Budapesten
pestredony.hu - redőny gyártás, redőny beszerelés, redőnyszervíz nemcsak Budapesten


Extra hőszigetelés télen nyáron

Az első és legnyomósabb érv a redőny alkalmazása mellett, hogy használatával extra hőszigeteléssel láthatjuk el otthonunkat, de nem csak télen, hanem minden évszakban. Míg a sötétítő függöny nyáron beengedi, magába szívja a meleget, addig a redőnyök felfogják a forró napsugarakat és az UV sugárzást, ezzel biztosítva az állandó hőmérsékletet a lakásban.


A hidegebb évszakokban pedig a leengedett redőnyök egy plusz üvegrétegként funkcionálnak, amivel lelassítják a hőcserélés folyamatát, és nem engedik be a kinti hideg levegőt.


Teljes sötétség

A sötét színű sötétítő függönyök sem képesek teljesen megszűrni a fényt, és nem is igazán esztétikusak, ám a redőnnyel sosem leszünk ilyen helyzetben, ugyanis ezek a szerkezetek képesek 100%-ban távol tartani lakásunkat a kinti fénytől éjjel, nappal egyaránt.


Extra hangszigetelés

A redőnyök arra is képesek teljesen leengedett állapotukban, hogy jelentős mértékben csökkentsék a kellemetlen, kintről bejövő zajok, hangok hangerejét, ami valljuk be, nem hátrány, ha pihenésre kerül a sor. A titok abban rejlik, hogy a redőny teljesen leengedett állapotában homogén réteget képez a nyílászáró előtt, aminek hála a zajok és nem kívánt hangok legyengítve érkeznek be lakásunkba. Ezt a hatást lehetetlen elérni a sötétítő függönyök alkalmazásával.


Esztétikus

Igaz, egy jól megválasztott függöny igazán nagyot dobhat házunk megjelenésén, ám ma már a redőnyök is színezhetők a színskála bármely színével, ezzel esztétikusabbá téve otthonunkat.


Vagyonvédelem

Ez sem utolsó, ha a redőny előnyeit nézzük, hiszen amíg a sötétítő függöny gyakorlatilag egy mozdulattal megsemmisíthető, addig a jól megválasztott, masszív alumínium redőnyök extra vagyonvédelmet nyújtanak.


Motorizált megoldások

Amíg a sötétítő függönyök csupán csak manuálisan mozgathatók, addig a 21. századi technológiának köszönhetően a redőnyök már nem csak hagyományosan, gurtnival működtethetők, hanem elérhetőek motorizált kialakításúak is. Ezek nem csak időt és energiát spórolnak meg nekünk, hanem ezek beszerelésével egy lépéssel közelebb kerülhetünk az okos otthon kialakítása felé.


Ezek lettek volna a redőnyök előnyei, reméljük sikerült eloszlatnunk a tévhiteket és választ adtunk az Önben felmerülő kérdésekre is.


Szeretné Ön is redőnyökre cserélni a régi sötétítő függönyeit?

Ne habozzon, kérjen árajánlatot a weboldalunk alján kijelölt helyen, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink egyikén.


pestredony.hu - redőny gyártás, redőny beszerelés, redőnyszervíz nemcsak Budapesten
pestredony.hu - redőny gyártás, redőny beszerelés, redőnyszervíz nemcsak Budapesten


18 views0 comments
bottom of page